Jak kazatelé záměrně skrývali pravdu o Biblickém lunárním Sabatu v Církvi adventistů sedmého dne

27.06.2018 09:55

Tento článek poukáže na to, jak kazatelé po mnoho let záměrně skrývali pravdu o Biblickém lunárním Sabatu v Církvi adventistů sedmého dne.


Celý článek je na:

https://sabbathofthebible.com/Articles/SDA_Hiding_Sabbaths.html

 

Tento článek zřetelně ukáže to, že naši představitelé Konference a mnozí kazatelé Církve adventistů sedmého dne měli jasné Biblické, astronomické a historické poznání Biblických lunárně-solárních Sabatů.

Dále bude zřetelně ukázán jejich strach, že by pravda "vyhodila církev do povětří". Z tohoto důvodu a mnoha dalších, se představitelé CASD rozhodli ignorovat Biblické učení o lunárním Sabatu stvoření. Genesis 1,14

Mnohokrát představitelé CASD odmítli tuto Biblickou pravdu, protože byla ve velkém konfliktu s třemi největšími doktrínami, které všechny spočívaly na přivlastněném/přidaném protikladném Gregoriánském kalendáři:

  1. Datum ukřižování v roce 31 n. l.
  2. Sabat v sobotu
  3. 22. října 1844

Žel jsem slyšel několikrát členy CASD říkat: „Musíme počkat, než budou tyto věci rozhodnuty vedením církve." Jasně, že nejde jen o hledání Biblické pravdy, ale prostě o "následování vedení". Kazatelé Církve adventistů sedmého dne mají právo vědět, co před nimi skrývají jejich vůdci. Tito lidé jsou jedni z nejupřímnějších věřících, jaké jsem kdy poznal, a je škoda, že je tato církev vedena několika lidmi tam nahoře, kteří opouští od varování jejich vlastního posla Ellen Whiteové.

Ellen G. Whiteová uvádí:

 

Pravda o Bohu je progresivní; jde vždy kupředu, jde od síly k větší síle, od světla k většímu světlu. Máme mnoho důvodů věřit, že nám Pán pošle větší poznání pravdy na velkou práci, kterou je ještě třeba udělat. V našem poznání pravdy je toto teprve začátek v našem porozumění jí, potom růst v pravdě, pak dokončení; nejprve stéblo, potom klas, potom celé obilí v klasu. Mnoho bylo ztraceno, protože naši vedoucí a ostatní lidé došli k závěru, že máme dostačující pravdu pro nás jako lidi, ale takový závěr je chybný, a v souladu s podvody Satana; pravda se bude neustále odhalovat. {ST, 26. května 1890, odst. 2}


Bude hlášeno poselství třetího anděla. Jakmile přijde čas na to, aby bylo hlásáno s největší mocí, Pán bude pracovat skrz pokorné nástroje, povede mysly těch, kteří se zasvětí Jeho službě. Služebníci budou kvalifikováni spíše pomazáním Ducha než výcvikem ve vzdělávacích zařízeních. [To znamená, že "Boží pravda je progresivní/pokroková" zpráva zmíněná ve výše uvedeném citátu NEBUDE pocházet z univerzit CASD, ale od pokorných členů CASD, kteří rostou dále ve své víře a mají touhu tyto dobré zprávy sdílet] . . . Ale protože mnozí odmítají spokojit se s pouhou autoritou člověka a potřebují prosté "tak praví Pán". Populární služebníci, stejně jako farizeové a starší, jsou naplněni hněvem, neboť jejich autorita je zpochybňována, kritizují toto poselství jako od Satana a roznítí hřích milující zástupy, aby zlořečily a pronásledovaly ty, kteří poselství hlásají. {GC 606.2}

 

Třetí andělské poselství, E. G. W. říká: VŠECHNO je o "uctívání"

„Za nimi pak letěl ještě třetí anděl a volal mocným hlasem: 'Klaní-li se někdo šelmě a jejímu obrazu a přijímá její znamení na čelo nebo na ruku, i ten bude pít neředěné víno Božího hněvu, která je vlito do kalichu jeho rozhorlení; bude trýzněn ohněm a sírou před tváří svatých andělů a před tváří Beránka. Dým jejich muk bude stoupat na věky věků! Ti, kdo se klanějí šelmě a jejímu obrazu, a kdokoliv přijme znamení jejího jména, nebudou mít odpočinutí dnem ani nocí. Zde je zapotřebí vytrvalosti svatých, kteří se drží Božích přikázání a Ježíšovy víry.'" (Zjevení 14,9-12)

 

VŠECHNO-JE-O-UCTÍVÁNÍ

Uctívání našeho Stvořitele v den, který oddělil/ustanovil! Ne v den uznávaný Římem!

 Matouš 4,9: „To všechno ti dám“, řekl mu, „když padneš na kolena a pokloníš se mi /budeš mě                                         uctívat/“.

Lucifer řekl svému Stvořiteli: „padni na kolena a uctívej mě“. Věříte, že je možné, že za jednu sekundu Lucifer vytvořil tolik lží, že zmanipuloval člověka k tomu, aby ho uctíval?

Dosažení toho, aby ho uctívalo celé lidstvo, je konečnou touhou Lucifera, aby se mu celý svět klaněl a uctíval ho. Dosahuje tohoto cíle prostřednictvím Říma, takže Řím manipuluje svět do falešného uctívání tím, že odstraňuje z mysli člověka pravý Sabat Stvořitele ustanovený podle lunárních fází Měsíce.

Význam této život měnící zprávy nelze přeceňovat. CASD byla blízko Biblickému Sabatu. Jasně pochopili první šelmu ze Zjevení 13,1-10, a druhou mocnou šelmu ze Zjevení 13,11-18 .  Porozuměli, že to je Řím, který změnil "Zákon" našeho Stvořitele, jak předpověděl Daniel 7,25, že to udělá. Tento verš potvrzuje, že moc této šelmy změní dvě věci výše uvedené, přesto odmítají uznat, že "časy" byly  změněny stejnou mocí.

NENÍ to změna z Gregoriánské neděle, na Gregoriánskou sobotu, což znepokojuje CASD, OBA kalendáře jsou od papeže Řehoře, není to víc než skákání ze smažící pánve do ohně. Je to odklon od Stvořitelova lunárního Sabatu k JAKÉMUKOLIV Gregoriánskému dni uctívání, to si musíme uvědomit. Je to nebe, které prohlašuje slávu Yahushuovi, Žalmy 97,6. On je ten, kdo umístil svítící tělesa na nebi pro určování dnů a let... Genesis 1,14. Jsem si jist, že jste už někdy ve svém životě viděli Měsíc a přemýšleli, na co to tam nahoře je. No, a je tam dodnes a stále dává lidem Boží systém počítání času jako věrný svědek na nebi. Žalmy 89,37 Vzdej všechnu chválu a slávu našemu Stvořiteli, protože Jeho cesty jsou mnohem vyšší než naše cesty. Izajáš 55,9

 

Kdy přestal Řím používat Měsíc na určování měsíců?

Římané oddělili svoje měsíce od lunárního cyklu v pátém století př. n. l. Délka měsíce pak byla fixní. V  té době byl Ides přiřazen jako 15. den ve všech měsících, které trvaly 31 dní – březen, květen, červenec a říjen. A byl označen jako 13. den v ostatních měsících. Výsledkem bylo, že od té doby měl Kalendsův díl od 16. do 19 dnů, Nonesův díl měl buď čtyři nebo šest dní a Idesův díl, stejně jako dříve, měl vždy osm dní.

Někdy po Kalends, Nonesa, Ides byly stanoveny předem určené dny v měsíci, spíše než aby byly definovány fázemi Měsíce, Římané používali písmena A až H na levé straně každého měsíčního kalendáře byl sloupec k označení dnů jejich osmi-denního pracovního týdne. První den každého nového roku zastupoval písmeno "A." (vysvětleno dále v článku)

Jsou tak blízko k uchopení těchto lunárních pravd, ale přesto je odmítají z důvodů jako M. L. Andreasen, který kladl důraz na to, že "pravda by měla být zamlčena, aby jí Adventisté sedmého dne nemohli rozumět.“

 

Biblický komentář CASD, str. 212, 213, vydání 1953:

 

Genesis 1,14 - Buďte světla. "Světla" me' oroth, není totéž jako "světlo" neboli

Genesis 1,3-4 - to znamená zdroje světla, držáky na světlo, svítidla. Výraz, že jsou ustanoveny v nebi, nebo na nebeském obzoru, je vybrán proto, protože právě odtud je vidí pozemští obyvatelé.

 

aby oddělovala den od noci -  Aby regulovala a pokračovala od té doby dále v předávání rozdílu mezi světlem a tmou, rozdílu, který existoval od té doby, co Bůh ustanovil světlo první den.

 

...na znamení - Tato nebeská tělesa nesoucí stopy díla Boží přízně nebo nelibosti, jako v knize Jozue (Jozue 10,12-13) a Hezekiášových časech (2. Královská 20,11), a v den ukřižování (Matouš 27,45). Hvězdy také sloužily jako jeden ze znaků Kristova druhého příchodu (Matouš 24,29).
 

...časů - pohyby nebeských těles musely regulovat období každoročně se opakujících svátků a dalších určených časů (Žalm 104,19; Zacharjáš 8,19). Tato tělesa měla navíc určitý pravidelný vliv na zemědělství, námořní plavbu a na jiné lidské profese, stejně jako na běh života živočichů a rostlin, jako například rozmnožování zvířat a migrace ptáků (Jeremiáš 8,7).

 

...dnů a let - Dny a roky se stanovují podle pohybu slunce, které ve spojení s Měsícem poskytuje člověku po celé věky základ pro kalendář - lunární, solární nebo kombinace obou.

 

Modlíme se, aby se ti dostalo hojného požehnání, když budeš číst tento materiál a pilně hledat světlo Jeho cest.

 

Ozeáš 4,6 - Mnoho lidí je zničeno pro nedostatek znalostí.
Židům 10,26: „Jestliže svévolně hřešíme i po tom, když jsme už poznali pravdu, nemůžeme počítat s žádnou obětí za hříchy.“
Jan 8,32: „Poznáte pravdu a pravda vás učiní svobodnými."