Vyjděte z Babylona, Můj lide! - část 1

03.09.2011 14:01

Poslední nabídka Nebes

Přeloženo z originálu zde


"Pojď dovnitř a obleč si bundu nebo ti urazím hlavu"!

S otevřenou pusou jsem zíral na otce mého přítele. Byl jsem vystrašený. Nikdy předtím jsem neslyšel rodiče mluvit takto s dítětem. Můj kamarád vyskočil, utíkal dovnitř pro bundu a vrátil se, jako by se nic nestalo. Nevěřil jsem, s jakým klidem to bral.

Nikdy jsem neslyšel mou matku zvýšit hlas. Vychovala své děti tak, aby ji poslouchaly, a tak nebylo nikdy třeba, aby zvýšila svůj hlas. Až jednoho dne…

Život na venkově byl nejlepším místem na světě, kde vyrůstat. Tam bylo tak mnoho zábavných věcí! Tak hodně zajímavých míst k prozkoumávání! Bráchovi a mi bylo líto našich kamarádů, kteří museli žít ve městě.

Když jsem radostně poskakoval podél cesty, která vedla z domu k velké stodole, nedíval jsem se, kam jdu. Náhle jsem uslyšel zvuk, který jsem nikdy předtím neslyšel.

"Stůj!!"

Ihned jsem uposlechl a zůstal na místě stát. Na cestě přede mnou, právě tam, kde by moje tančící nohy dopadly, ležel metr dlouhý had chřestýš.

Moje matka na mne zakřičela, ale tím mne zachránila. Nezáleží na tom, že jsem nikdy takový tón hlasu od ní nikdy neslyšel. Slyšel jsem obojí - strach a lásku ke mně v jejím hlase. Zachránila mne, protože mne milovala, a já ji miloval ještě více než kdykoliv předtím.

Když Láska vidí nebezpečí, Láska varuje. Láska křičí. Láska vřeští. Láska dělá cokoliv nezbytné pro to, aby zachránila.

Dnes je svět na pokraji ohromné krize. Přemýšliví lidé každého národa sledují vývoje ve své zemi i mezi národy. Ví, že něco zlověstného se stane. Vyvrcholení všech věků brzy propukne s nepolevujícím násilím na celém světě.

V této hodině extrémního nebezpečí, Nebeský Otec posílá naléhavou výzvu Svým dětem na zemi. Tak jako pozemští rodiče, čím větší nebezpečí, tím silněji a hlasitěji Nebeský Otec vyzývá. Jeho Slovo ujišťuje: "Jistě! [Adonai Yahuwah] nepůsobí nic, aniž sdílí své tajemství se svými služebníky, proroky." (Amos 3,7)

Poslední nabídka milosti kdy dána lidstvu se nachází v poslední knize Bible. Toto je poslední varování světa, poslední šance světa. Pak už nebude žádné další varování dáno. Proto je nanejvýš důležité, aby každý žijící člověk vyslechl toto vážné varování a věnoval mu pozornost.

Potom jsem spatřil jiného anděla, jak sestupuje z nebe… Ten vykřikl mocným hlasem: "Padla, padla ta veliká říše Babylon… Vyjděte z ní, můj lide, abyste unikli jejím hříchům,

 abyste nedostali z jejích ran! Vždyť její hříchy dosáhly až k nebi a…  [Elohim] si připomenul její zločiny. Odplaťte jí tak, jak sama splácela, a podle jejích skutků jí dejte dvojnásob; do kalichu, jenž namíchala, jí namíchejte dvojnásob!" (Zjevení 18,1.2.4-6)

"Babylon" je symbol často používaný v Bibli. Existuje mnoho odlišných výkladů tohoto symbolu. Někteří věří, že Babylon je římsko-katolická církev. Jiní věří, že to je Rada Spojených Národů (UN), a další, že se jedná o Spojené Státy.

Babylon je tím vším, ale ještě daleko více. V Bibli je "Babylon" symbolem pro zmatení, protože právě na Babylonské věži došlo k tomu, že Yahuwah zmátl jazyky vzpurných stavitelů. V starověkém jazyce Akkadian slovo Babylon (BAB.ILI) znamená "Brána bohů".

Babylon je daleko více než nějaká entita. Babylon je "zmatení" a je také "Brána bohů". Babylon je symbolem Satanovy celé infrastruktury klamů a podvodů. Zahrnuje všechny omyly a všechna náboženská uskupení, která jsou zapletena do nějaké míry s nepravdou.

Nebeské varování, abychom vyšli z Babylona, nese s sebou věčné důsledky. V biblický záznamech se varování, že Babylon padá, nachází těsně před zkázou celého světa v posledních sedmi ranách. Všichni, kdo chtějí být ochráněni v tento den hněvu, musí být pod zvláštní ochranou Nejvyššího. Jen ti, kdo uposlechnout výzvy, aby vyšli z Babylonu, bude v bezpečí během této doby.

Satan ví, že všichni, kdo uposlechnout toto varování, budou zázračně ochráněni a na věky v bezpečí před jeho klamy. Proto je jeho cílem, překazit lidem uposlechnutí příkazu, aby opustili Babylon. To se mu daří skrze mistrovské dílo klamu, do kterého zapletl množství upřímných křesťanů.

Největším klamem ďábla je: "Tato výzva opustit Babylon se netýká mne, protože já nejsem v Babylonu!"

Tím, že svádí lidi k tomu, aby zavrhli toto varování, protože se jich netýká, zaslepil masy lidí, kteří by jinak mohli být zachráněni.

Existuje mnoho různých důvodů, proč ignorovat toto Nebeské milostivé varování. Satan šije na míru omluvy pro každého jednotlivce a každou sadu okolností. Někteří výzvu opustit Babylon zavrhnou, protože jsou protestanti. Nejsou katolíci a tak věří, že toto poselství se jich netýká.

Jiní toto varování zavrhnou, protože světí sobotu. Skutečnost, že nesvětí neděli, je pro ně dostatečným důkazem, že nemohou být v Babylonu. A proto toto poselství není pro ně.

Satanovo klamání je tak úspěšné, protože se opírá o duchovní pýchu. Všichni ti, co zavrhnou tuto výzvu, trvají na tom, že se jich to nemůže týkat, protože oni nejsou v Babyloně. Každý z nich vlastní některou pravdu, která ho podle jeho názoru odděluje od všech ostatních lidí. Pravda, ve kterou věří, ho činí duchovně nadřazeným. A proto toto poselství se ho netýká.

(obrazek) Mnoho lidí odmítne výzvu opustit Babylon, protože nevěří, že jsou v Babylonu.

Toto je hluboká, duchovní slepota a je jedním z nejúspěšnějších Satanových klamů. Poslední generace byla požehnána s bohatstvím duchovní pravdy a porozumění - daleko přesahující to, co obdržely předchozí generace. V zoufalství překroutil Satan toto ohromné požehnání tím, že vede lidi k domněnce, že se všemi těmi pravdami, kterým již věří, není už zapotřebí žádná další pravda pro spasení. A proto každé další světlo automaticky zavrhují jako špatné.

Yahuwahovo velké srdce lásky vidělo dopředu toto nebezpečí očekávající poslední generaci. Písmo varuje, že duchovní pýcha a z toho plynoucí slepota je největším nebezpečím očekávajícím poslední generaci.

"Andělu církve v Laodikeji napiš: ...Znám tvé skutky – nejsi studený ani horký. Kéž bys byl studený anebo horký! Ale že jsi vlažný a ani studený ani horký, vyplivnu tě ze svých úst. Říkáš totiž: Jsem bohatý, zbohatl jsem a nic nepotřebuji – a nevíš, že jsi ubohý a politováníhodný, nuzný, slepý a nahý." (Zjevení 3,14-17)

Toto se nazývá "Laodicejské poselství". Čím větší pravda, které člověk věří, tím větší nebezpečí duchovní pýchy existuje a doprovází ji slepota.

Lidé dokonce otevřeně přiznávají, že jsou "Laodiceáni”… ale protože tato slova řekli, protože slovně přiznali, že jsou "Laodiceáni", věří, že už toto poselství pro ně neplatí. Jsou pyšní na to, že jsou tak pokorní a přiznali svůj "Laodicejský stav" a používají to jako důkaz toho, že se toto varování jich už netýká. A tak pokračují ve své duchovní slepotě, potřebují vše, ale tvrdí, že nepotřebují nic.

Toto je smrtelný klam a Satanům nejúspěšnější způsob, jak polapit duše do léčky. Jedinou nadějí pro kohokoliv, kdo se chce z této léčky dostat, která je tak líbivá pro padlou přirozenost, je přijmout skrze víru skutečnost, že jsem Laodiceán, protože to říká pravdivé slovo Yahuwahovo. Jen tehdy, když je toto poselství přijato skrze víru a upřímně aplikováno pro sebe samého, může dojít k božskému uzdravení.

"Radím ti, aby sis ode mě koupil zlato přetavené v ohni, abys byl bohatý, a bílé roucho, abys byl oblečen a neukazovala se hanba tvé nahoty; a své oči pomaž mastí, abys viděl." (Zjevení 3,18)

Zlato, které bylo přetavené v ohni je víra a láska: víra působí skrze lásku a očišťuje duši. Bílé roucho je spravedlnost Yahushuova přijatá skrze víru v Jeho zásluhy usmíření. Ta oční mast, přijatá skrze víru, je duchovní rozeznávání. Jen ti, kteří přijmou poselství skrze víru, budou ve stavu přijmout vyléčení. Tehdy jsou také připraveni přijmout skrze víru i výzvu, aby vyšli z Babylona.

Laodiceáni jsou velmi rychlí v tom, že aplikují tuto výzvu vyjít z Babylona na druhé, kteří se nedrží jejich preferovaných nauk. Takto se projevuje slepota duchovní pýchy. Avšak výzva utéci z Babylona vychází ke každému z Yahuwahova lidu! Božská výzva jde k těm, které Otec něžně nazývá "Můj lid".

I když budou laskavě přijati všichni, kteří přijmou tuto výzvu, toto poselství je obzvláště určeno pro Yahuwahův lid! Žádný systém víry není vyloučen. Žádná zvláštní denominace není mimo tuto výzvu. Všichni, kdo se považují za Yahuwahovy děti, by tedy měli věnovat zvláštní pozornost tomuto varování, protože se to týká jich, nehledě na to, jak moc pravdy dle svého zvážení znají. Každý, koho Yahuwah nazývá "Můj lid", je zahrnutý do této výzvy, aby vyšel z Babylona.

Jsi jeden z Yahuwahova lidu? Pokud ano, pak dávej pozor. Toto poselství je pro tebe.

Starý Zákon posílá toto poselství až pro poslední generaci:

"Křič z plna hrdla, ze všech sil, pozvedni hlas jako polnici. Ohlas mému lidu jeho provinění, domu Jákobovu jeho hřích." (Izaiáš 58,1)

 

Apět, jedná se o ty, které Yahuwah s láskou nazývá "Můj lid", a jsou varování z hříchu. A přesto hned další verš zjevuje, že jsou slepí ke svému hříchu!

Yahuwah vyzývá Svůj věrný lid, aby činili pokání z hříchu, který si ani neuvědomují!

"Den co den mě prý hledají, mé cesty by rádi poznali! Jako (by byli) národ, jenž se spravedlivě chová a neopouští zákony svého Elohim…” (Izaiáš 58,2)

Není to ten vzpurný světský člověk, kterému je posláno toto poselství. Lidé, kteří jsou zde varováni před svými hříchy, jsou právě ti, co se ráno zasvěcují. Oni hledají Yahuwaha denně. Jeho cesty by rádi znali. Jakkoliv neuvěřitelné se to může zdát, Yahuwah vyzývá Svůj lid, aby činili pokání z hříchu, který si ani neuvědomují.

Toto varování končí odhalení, jaké nařízení bylo opuštěno a vyzývá k návratu k pečlivé poslušnosti.

"Když se tvá noha vyhne Sabatu, aby sis v Můj svatý den nedělal, co chceš, když budeš Sabat nazývat svým blahem, Yahuwahův den svatým a slavným, a budeš jej slavit tak, že upustíš od svých cest, aby sis nedělal, co chceš, a s řečmi přestaneš, tehdy v Yahuwahovi rozkoš nalezneš…” (Izaiáš 58,13-14)

Yahuwah zaslibuje, že v posledních dnech dojde skrze poslední generaci k dílu reformace Sabatu:

"Kdo vzejdou z tebe, zbudují dávné sutiny; základy minulých pokolení znovu vystavíš. Budou tě nazývat stavitelem zbořenin a obnovitelem cest, aby se dalo žít." (Izaiáš 58,12)

Babylon, jakožto "Brána k bohům", zahrnuje padělek bohoslužby: uctívání Lucifera, Yahuwahova arch-nepřítele. A proto výzva vyjít z Babylona zahrnuje obnovení pravé bohoslužby.

Problém je, že lidé, kteří jsou plně ponoření v Babyloně, o tom neví a nedokážou to vidět. Malátnost duchovní slepoty je vede k tomu, že se pyšní pravdami, které již mají, a odmítají jakékoliv pokročilejší světlo jako něco špatného. Takto zavrhují Nebeské poslední varování jako takové, které není určeno pro ně.
 

Babylonem nejsou jen Spojené Národy nebo Spojené Státy.

Babylonem nejsou jen pohanská náboženství světa.

Babylonem není jen Islám nebo Judaismus.

Babylonem nejsou jen římsko-katolická církev nebo ortodoxní církve.

Babylonem nejsou jen neděli zachovávající církve.

Babylonem nejsou jen sobotu zachovávající církve.

Každý stupeň omylu drží člověka v Babylonu.
 

Babylon zahrnuje všechna organizovaná náboženství a denominace, protože všechny dnešní denominace užívají papežský kalendář, který je založen na pohanském kalendáři k určení doby bohoslužby: pátek, sobota nebo neděle. Nehledě na to, kolik pravdy si kterákoliv denominace nárokuje nebo jak právoplatný byl jejich vlastní prorok, nebo jejich božská inspirace v jejich tradici, pokud jsou zapleteni do nějakého stupně omylu, jsou v Babyloně.

 

Pamatuj, výzva utíkat pryč z Babylona přichází k Yahuwahovu lidu. Jako takoví, nejsou vědomě v omylu, ale nevědomě v omylu. Přesto však omyl propletený v systému jejich nauky odhaluje, že jsou v Babyloně.

Jaká je jednota Yahuwahova chrámu s modlami? Vždyť vy jste chrámem živého Elohim, jak Yahuwah řekl: "Budu v nich přebývat a procházeti se. Budu jejich Elohim a oni budou Můj lid. Proto: Vyjděte z jejich středu a oddělte se," říká Yahuwah, "Nesahejte po ničem nečistém a přijmu vás. Já pak budu váš Otec a vy mí synové a dcery", praví Všemohoucí Elohim. (viz 2.Korintským 6,16-18.)

Devadesát procent pravdy a jen 10% omylu nečiní ten omyl méně špatným. Pravda smíchaná s omylem jen činí ten omyl daleko podvodnější.

Ať už jsi římsko-katolický nebo ortodoxní křesťan, ať jsi Adventista sedmého dne, Baptista sedmého dne nebo člen Celosvětové církve Boží, ať jsi Metodista, Baptista, Presbyterián, Luterán, Nazarén, Letniční nebo kdokoliv jiný - pokud tvá denominace světí pátek, sobotu nebo neděli, jsi v Babyloně a toto varování je pro tebe.

Vyjití z Babylona je život měnící událost. Každá oblast tvého života bude tím zasažena.

Když se člověk rozhodne opustit Babylon, každá oblast jeho života je tím zasažena:
 

Cíle v povolání

příležitosti vzdělání

Přátelství a sdružení

členství v církvi

Životní styl

Strava

Oblékání

Zábava

 

Babylon je Satanova celá infrastruktura lží, klamů a světských lákadel.

Vyjití z Babylona vyžaduje celkové odloučení od světa a jeho lákadel. Tato pozemská lákadla se liší od člověka k člověku. Pro některé to znamená uvíznout v pasti světského úspěchu, respekt ke své zvolené profesi, vliv mezi svými vrstevníky. Pro jiné to je společenství ve své církevní rodině, reputace, kterou získali jako upřímní, opravdoví křesťané, věrní krédu své denominace.

Pro jiné láska k jejich domu, autu, životní cíle, pracovní příležitosti, životní styl, oblíbený únik a okrasy městského života jsou vazbami, které nejsou rozpoznány jako pevné kotvy k Babylonu. Pro všechny však může být úsudek a názor druhých tím nejsilnějším poutem k Babylonu. To může být to nejtvrdší pouto ze všech, kterého je třeba se vzdát a říci: "Ne já, ale Yahushua."

 

Vztahy s těmi nejdražšími a nejblíže tobě budou nevyhnutelně ovlivněny, pokud se rozhodnout zůstat v Babylonu, když ho opustíš. Nicméně zůstat zpátky v Babyloně bude znamenat tvou ztrátu věčného života. Pravý příběh obrazně ilustruje tuto skutečnost:

Její manžel byl pohostinný muž a tak byla zvyklá, že se u večeře ocitl nečekaný host. Naučila se, jak a co udělat, aby z obyčejného jídla bylo jídlo pro hosta. Dva muži, které manžel přivedl v ten večer domů, se nezdáli být nečím neobvyklým. Ale situace se stala podivnou.

"Musíte opustit město dnes v noci", pronesli návštěvníci. "Toto město bude zničeno."

Určitě si dělají legraci! Kdo to kdy slyšel, aby bylo město zničeno z čista jasna? Nebyli ve válce. A kromě toho jejich město nebylo o nic horší než všechna jiná města okolo. Ale ti muži byli přesvědčiví, dokonce neodbytní.

Její manžel spěchal přes město, aby varoval jejich vdané děti před tímto nebezpečím. Vrátil se sám. Zlomený žalem. Poražen. Nikdo mu neuvěřil. Všichni se vrátili do svých pohodlných postelí a smáli se důvěřivosti dobrého starého otce.

Žena váhala. Věci se seběhly příliš rychle. Určitě to všechno byla chyba. Proč by měli odejít za noční tny? Mohli by se odstěhovat, ale zabere to čas, než prodají dům, zabere to čas, než se přestěhují, než si najdou jiné místo, než si zbalí věci, přestěhují vše, co mají. Bylo nemožné jen tak se sebrat a odejít. Vyžadovalo to všechno tady zanechat!

Dva muži začali důrazně naléhat. Každý z nich je chytil za ruce, její, jejího manžela, jejich dvou dcer. Když je vytáhli z města, křičeli: "Utíkej te o život! Pospíchejte! A neotáčejte se zpět!"

Překvapeni, napůl v pochybách a zmatení, začali utíkat. Rychle! Rychle! Nepřestávejte utíkat! Nezastavujte se! Nedívejte se zpět! Strach je hnal dál.

Když rozbřesk začal zbarvovat východní oblohu, hlasité hřímání rozdrtilo ticho svítání. Ohnivé koule začaly dopadat z nebe dolů ne její dům, její město… její děti!

Reakce nebyla plánovaná. Její děti, její vnoučata byly stále tam! Ony odmítly přijít, kdy je jejich otec varoval. Jak je tam mohla zanechat?

Zastavila se. Obrátila se. Změnila se v solný sloup. Její děti byla stále v Sodomě. A tam bylo taky její srdce. A tak Lotova žena zemřela ve zkáze, která dopadla na města roviny, přestože byla v bezpečné vzdálenosti na venkově. (viz Genesis 19)

Lotova žena pravděpodobně nebyla zlá žena. Byla matkou. Milovala své děti. Ohlédla se zpět, protože nechtěla opustit své děti. Jako odpověď na vytrvalé modlitby Abrahama (viz Genesis 18,17-33), Nebe poslalo dva anděly, aby zachránili její život a životy všech, kdo uvěří jejich poselství. Ale láska k jejím dětem byla větší než láska k jejímu Spasiteli, to způsobilo její smrt se zkázou těch, kteří zůstali ve městě. Nebyla hodna milostivé záchrany, které ji byla nabídnuta.

Adam padl, když miloval svou ženu více než svého Stvořitele. Kolik lidí dnes dělá stejné rozhodnutí?

Nikdo nemá rád pomluvy a výsměch.

 

Být oddělen znamená být odlišný. Většina lidí se nerada odlišuje. To může být velmi nepříjemné, dokonce trapné. Není příjemné být nepochopen, pomlouván nebo vysmíván. Mnozí ztratí věčný život kvůli strachu z výsměchu… nebo protože jejich manželé nebo jejich děti odmítnou výzvu opustit Babylon… nebo protože jejich pastoři tvrdí, že tato výzva není pro ně, protože oni přece nejsou v Babylonu.

Každý jednotlivec má různou kombinaci citových pout a světských lákadel, které ho nutí zůstat v Babyloně. Tato pouta budou vynakládat ohromné úsilí. Satan bude pokoušet všechny, kdo slyší tuto výzvu k útěku z Babylona, aby si rozumově odůvodnili, že se tato výzva netýká jich osobně.

Krátce před Jeho zrazením v Getsemane, Yahushua slíbil, že pošle Ducha Svatého.

„Až přijde, odhalí světu, v čem je hřích, spravedlnost a soud. … Až ale přijde on, Duch pravdy, uvede vás do veškeré pravdy.” (Jan 16,8.13)

Duch Svatý usvědčí každého jedince o tom, co “Babylon” znamená v jeho nebo jejím životě. On tě usvědčí, co tě svazuje v Babyloně. Je nejvyšší nutností, aby výzvy Ducha Yahuwahova byly bezprostředně uposlechnuty a člověk následoval svého Spasitele pryč z Babylona.

Matky milují své děti “vice než život sám”. Ale všichni musí milovat svého Stvořitele a Spasitele nejen vice než život, ale vice než děti, vice než kariéru, vice než hýčkané sny a osobní cíle, vice než vliv kamarádů, vlastní pověst nebo dokonce vlastní ženu či muže.

Yahuwah sám jasně prohlásil cenu za spasení:

“Kdo má rád otce nebo matku více než mě, není mě hoden. Kdo má rád syna nebo dceru více než mě, není mě hoden. Kdo nebere svůj kříž a nenásleduje mě, není mě hoden.” (Matouš 10,37.38)

Vzít vážně výzvu o opuštění Babylonu vyžaduje uznání vlastní duchovní slepoty. Je to pokořující. Opustit Babylon vyžaduje ochotu následovat pravdu bez ohledu na to, co to bude stát.

Přijmeš toto varování? Pokud nemáš dostatečně silnou víru, aby ses sám postavil, pokud nemáš dostatek lásky pro pravdu nebo odvahu oddělit se od Babylonu, pros o to! Všechno, co potřebuješ pro spasení, bylo zaslíbeno jako dostupné na tvé požádání: „Všechny věci jsou možné pro toho, kdo věří.“ (Marek 9,23)

Vezmeš na sebe tvůj kříž a budeš následovat tvého Spasitele?

Vyjdeš z Babylonu?